حزب سکولار دمکرات ایران

حا
روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال می‌گوید باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، اواسط ماه گذشته نامه‌ای محرنامه برای آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران فرستاده و در آن “منافع مشترک” ایران و آمریکا را شرح داده است.

به گزارش وال استریت جورنال، باراک اوباما در اين نامه بر مصالح مشترک در جنگ علیه گروه “داعش” و تسریع در مذاکرات هسته‌ای تاکید کرده است.

اين روزنامه به نقل از منابع مطلع مى گويد كه ” اوباما به آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کرده که هر گونه همکاری در مبارزه با گروه داعش تا حد زیادی به حصول یک توافق همه جانبه با قدرت‌های جهانی در مذاکرات هسته‌ای ۲۴ نوامبر وابسته است”.

نامه ماه اکتبر رییس جمهوری آمریکا دست کم چهارمین نامه باراک اوباما به آیت‌الله علی خامنه‌ای از زمان ریاست جمهوری او در سال ۲۰۰۹ است. او در این نامه‌ها رهبر جمهوری اسلامی ایران را به همکاری و بهبود رابطه با آمریکا دعوت کرده است.

بنا به آنچه وال‌استریت‌ژورنال می‌گوید ” این مکاتبات نشان می‌دهد که آقای اوباما در مقابله با داعش، نقش ایران را خواه منفی یا مثبت مهم می‌داند”.

واكنش كاخ سفيد

از سوى ديگر جوش ارنست سخنگوى كاخ سفيد امروز پنجشنبه درباره محتويات اين نامه گفت:” نمى توانم درباره مكاتبات خصوصى بين اوباما و رهبران جهان سخن بگويم”. اما تاكيد كرد كه ” سياست امريكا در قبال ايران تغييرى پيدا نكرده است”.

وال استريت ژورنال در ادامخ افزود: ” مقامات کاخ سفید در پاسخ به پرسش‌های دیپلمات‌های خارجی درباره نوشتن چنین نامه‌ای، این موضوع را تکذیب نکرده‌اند”.

انتشار این نامه یک روز پس از اظهارات رئیس جمهوری آمریکا در خصوص برنامه هسته‌ای ایران صورت می‌گیرد.

او که در یک کنفرانس خبری و پس از پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میاندوره‌ای کنگره سخن می گفت، تأکید کرد “اگر بتوانیم با ایران به توافقی خوب برسیم که بتواند جهان را متقاعد کند که ایران توانایی تولید سلاح اتمی را نخواهد داشت، آنوقت با کنگره وارد مذاکره می‌شویم و آنها را هم متقاعد می‌کنیم. اما این نیازمند یک توافق خوب است.”

اوباما گفته است که آمریکا و متحدانش می‌توانند چارچوبی به ایران پیشنهاد کنند که در آن بتواند نیازهای صلح‌آمیز انرژی خود را تأمین کند، اما در عین حال گفت که مذاکرات اتمی یک راه دشوار دیپلماتیک است، چرا که دو طرف به هم بی‌اعتماد هستند.

تلاش اوباما برای رسیدن به توافق با ایران از طرف دیگر با مقاومت در داخل آمریکا مواجه خواهد شد. پس از پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات روز سه شنبه، مخالفت با رسیدن به توافق با ایران و همچنین احتمال اعمال تحریم‌های بیشتر علیه تهران افزایش یافته است.

این روزنامه آمریکایی در پایان یادآوری می‌کند که آیت‌الله خامنه‌ای طی شش سال گذشته برای باراک اوباما یک طرف مذاکره ثابت قدم نبوده است.